Tempo950x100

Tempo300x100

Україні не вистачає власного рису

Україні не вистачає власного рису

Про це розповіла директор Інституту зрошуваного землеробства НААН Раїса Вожегова, пише

«АгроЮг».

Слід зазначити, що Україна за останні роки виробляла рису-сирцю в до 150 тисяч тонн, що майже забезпечувало річне споживання в Україні (річне споживання у межах 170-180 тисяч тонн). Під рисовими сівозмінами було зайнято 62 тисяч га в Україні. Проте, за окупації Криму, площі посіву рису скоротились майже на 40%, призвело зменшення валового виробництва.

“Для вирішення проблеми забезпечення населення крупою рису Інститутом рису Національної академії аграрних наук України проводяться наукові розробки з підвищення урожайності, завдяки створенню нових адаптивних сортів та розширення посівних площ рису за використання нових способів поливу (краплинне і підгрунтове зрошення)”, – розповідає про діяльність наукової установи Вожегова.

Таким чином, є позитивні результати досліджень, що свідчать про суттєве зростання урожайності нових сортів до 12-14 т/га. Також дослідженнями доведено можливість вирощування рису за нових способів поливу, які вже активно впроваджуються у господарствах Херсонської області. Це дає підстави для оптимістичних планів щодо розширення посівних площ рису та збільшення урожайності рису-сирцю та валових зборів.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayini-ne-vystachaye-vlasnoho-rysu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати