Tempo950x100

Tempo300x100

Україні потрібно більше морських зернових терміналів

Україні потрібно більше морських зернових терміналів

Таку думку висловив президент Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачьов в інтерв’ю видавництву «Порти України», пише landlord.ua.

 «Україна ще навіть наполовину не використала потенціал з вирощування зернових. У нас вирощуються в середньому чотири тонни пшениці і трохи більше п’яти тонн кукурудзи з гектара. При тому, що в США середня врожайність кукурудзи одинадцять тонн.  А вирощуючи в два рази більше – ми знову станемо біля моря і скажемо, що у нас не вистачає терміналів. Тому, думаю, в найближчі десять років буде тривати будівництво терміналів, і це буде як і раніше вигідним бізнесом », – сказав експерт.

За словами Горбачьова, більш перспективними є термінали, які компанії-зернотрейдери будують для власних потреб, при цьому самостійно займаються залученням вантажопотоку.

«Власний термінал можна розглядати не тільки як спосіб заробітку грошей, але і як спосіб управління якістю – як самого товару, так і якістю сервісу, який ти надаєш. Коли приходить судно, яке ти вантажиш не по 5 тис. тонн на добу, а 40 тис. тонн – відповідно, у тебе буде і фрахт дешевше. Разом з тим можу сказати, що за вартістю перевалки ми як і раніше перебуваємо вище, ніж в Європі. У Європі вартість перевалки складає € 6 за тонну, у нас на сьогоднішній день – $ 9-11», – пояснив Горбачьов.

За даними ДП «Адміністрація морських портів України», морські порти в 2017 році збільшили перевалку хлібних вантажів у порівнянні з 2016 роком на 0,6% – до 40,587 млн ​​тонн, перевалка зерна скоротилася на 0,8% – до 39,139 млн т.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayini-potribno-bilshe-morskyh-zernovyh-terminaliv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН