Tempo950x100

Tempo300x100

Українська черешня підкорюватиме ЄС та Азію, а херсонські кавуни поїдуть до Великобританії

Українська черешня підкорюватиме ЄС та Азію, а херсонські кавуни поїдуть до Великобританії

Поставки української черешні на ринки ЄС та Азії можуть збільшиться в 2018 році, а херсонські кавуни можуть поїхати до Великобританії. Такий прогноз наводить аналітик плодоовочевого ринку Тетяна Гетьман, пише propozitsiya.com.

“Будуть спроби вийти на ринок ЄС (Польща, Прибалтика) з суницею в травні і восени-2018 року. Очікується збільшення експорту черешні в країни ЄС і Азії, а також баштанних – з нових напрямків, наприклад, херсонські кавуни можуть поїхати до Великобританії, перші такі спроби робилися в 2017 році”, – сказала вона.

За прогнозами експерта, в цьому році збільшиться експорт замороженої малини.

“Сімейні господарства, закупили неякісний посадковий матеріал, на ринок будуть поставляти неякісну ягоду, ціни на сировину низького класу будуть на рівні або навіть нижче собівартості. У той же час поляки в прикордонній зоні зараз будують дуже багато центрів скупок, і вони будуть вимагати якісної сировини, тобто на якісну сировину ціна буде триматися, – зазначила Гетьман.

Експерти відзначають, що частка свіжої ягоди в експорті всіх ягід, в тому числі дикорослих, в 2017 році зросла майже до 17% проти 3% три роки тому. В експорті культурних ягід, навпаки, зростає частка заморожених плодів в основному завдяки малині, яку переважно відправляють на зовнішні ринки в замороженому вигляді.

За словами експерта плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяни Гетьман, Україна щорічно виробляє ягід більш ніж на $ 100 млн – обсяг ринку твердих ягід становить близько 65 тис. тонн або $ 53 млн, а м’яких – 55 тис. тонн або $ 51 млн

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinska-chereshnya-pidkoryuvatyme-yes-ta-aziyu-a-hersonski-kavuny-poyidut-do-velykobrytaniyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати