Tempo950x100

Tempo300x100

Українська цибуля розширює географію поставок

Українська цибуля розширює географію поставок

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Так, за словами Сергія Клімашевича, директора компанії «Грінвілл», у нинішньому сезоні підвищений інтерес до української цибулі проявляють імпортери з країн Балканського півострова, зокрема — з Румунії.

«Раніше румунські компанії покривали нестачу власної цибулі за рахунок продукції з Польщі. Однак, в цьому сезоні якість польської цибулі, здебільшого їх не влаштовує, тому вони вирішили шукати альтернативних постачальників в Україні», — коментує ситуацію Клімашевич.

В результаті, в України з’явилася чудова можливість вийти на новий зовнішній ринок та зарекомендувати себе на ньому. При цьому, експортна ціна в даному випадку в середньому на 40% вище, ніж на внутрішньому ринку.

За словами виробника, в румунських покупців немає завищених вимог до якості цибулі. Основні з них — це щоб цибуля буля добре «одягнена», а головне — щоб була сухою. Саме цій вимозі продукція  багатьох господарств, на жаль, не відповідає.

«Українські фермери навчилися вирощувати якісну продукцію, але в той же час, правильно її зберігати вміють не всі. Саме в плані зберігання припускаються найбільше помилок, що безпосередньо позначається і на розвитку сектора в цілому», — зауважує Сергій Клімашевич

На думку експерта, Україна і в майбутньому сезоні зможе успішно експортувати цибулю в країни Балканського півострова, за умови, що українські аграрії врахують свої помилки.

Сергій Клімашевич впевнений, що до кінця сезону експортна ціна на українську цибулю не перевищить 8 грн/кг, тоді як в Україні ця продукція буде коштувати помітно дешевше.

«За нашими оцінками, в сховищах фермерів ще знаходяться достатні обсяги цибулі. Таким чином, продукція є, і очікувати дефіциту не варто», — резюмує експерт.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinska-cybulya-rozshyryuye-heohrafiyu-postavok
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати