Tempo950x100

Tempo300x100

Українська малина не може доїхати до Польщі

Українська малина не може доїхати до Польщі

Асоціація УКРСАДПРОМ звернулась до Першого Віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку та торгівлі України Степана Кубіва та міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з листом, яким висловила стурбованість незаконними перевірками вантажів з українською малиною, що експортується з України до Республіки Польща.

За інформацією Асоціації, протягом останніх двох тижнів, фітосанітарними органами Республіки Польща здійснюються додаткові перевірки вантажівок, які перевозять малину з України, в т.ч. заморожену, незважаючи на наявність повного комплекту товаросупровідних документів.  В межах зазначених перевірок, здійснюється відбір зразків для проведення лабораторних досліджень, строк проведення яких займає від трьох до десяти днів. Весь цей час, вантажі блокуються на кордоні, в результаті чого українські експортери несуть додаткові витрати, а експортна діяльність стає збитковою.

Такі дії фітосанітарних органів Республіки Польща здійснюються, незважаючи на надані профільним Міністерством Республіки Польща представникам Посольства України в Республіці Польща запевнення, що заклики польських фермерів не впливають на діяльність Міністерства, зокрема, в питанні здійснення перевірок української сільгосппродукції.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinska-malyna-ne-mozhe-doyihaty-do-polshchi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати