Tempo950x100

Tempo300x100

Українська пшениця тестує нові вершини

Українська пшениця тестує нові вершини

Про це повідомляє прес-служба УКАБ.

Світові підвищувальні тенденції на ринку пшениці сприяють росту вартості і української зернової культури. У короткостроковій перспективі тренд до зростання збережеться, оскільки за даними МСГ США, світове виробництво у 2018/2019 МР скоротиться на 21,7 млн тонн до 736,2 млн тонн. У порівнянні з попереднім роком найбільш суттєве скорочення виробництва очікується в країнах ЄС  (-6,6 млн тонн) та Росії  (-17,9 млн тонн).

Варто відзначити, що цьогорічне світове споживання складе 748,8 млн тонн, що на 12,6 млн тонн перевищує показник світового виробництва. Проте високі перехідні запаси минулих років повність задовольнять зростаючий попит зі сторони імпортерів. Як результат, зменшення прогнозованих світових обсягів виробництва та перехідних запасів пшениці у короткостроковій перспективі будуть тримати ринок у напрузі, а імпортери намагатимуться якнайшвидше законтрактувати необхідні обсяги для імпорту.  

Нагадаємо, що наразі валовий збір пшениці в Україні очікується на рівні 24 млн тонн (13 млн тонн продовольчої якості), що на 2 млн тонн менше показника минулого року.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinska-pshenycya-testuye-novi-vershyny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати