Tempo950x100

Tempo300x100

Українська соняшникова олія якісніша за оливкову

Українська соняшникова олія якісніша за оливкову

Про це повідомив Євген Куценко, власник компанії DANKEN, що займається виробництвом високоолеїнової соняшникової олії, пише AgroTimes.

За його словами, законодавство дозволяє підмішувати в оливкову олію інші олії, які не є корисними (наприклад, 70% – оливкової, 30% – ріпакової чи іншої).

Водночас високоолеїнова соняшникова олія на 100% є корисним продуктом. Перевага такої олії полягає ще й в тому, що за селекції соняшнику для її виробництва не використовують ГМ-методи на відміну від деяких інших олійних культур, зазначив Євген Куценко.

«Високоолеїнова соняшникова олія є стійкішою до впливу високих температур, витримує більшу кількість етапів смаження, що робить її оптимальною для використання у фритюрі. У харчовій промисловості вона використовується у виробництві харчових продуктів (крекерів, сухих сніданків) і є ідеальним компонентом для виробництва маргарину», – додав він.

 

Довідка:

Високоолеїновий соняшник – це соняшник з умістом в олії олеїнової кислоти омега-9 (мононенасичена жирна кислота) понад 82% і низьким умістом лінолевої кислоти омега-6 (поліненасичена жирна кислота). Олія, виготовлена з такого соняшнику, має безліч корисних властивостей і характеризується найвищим умістом вітаміну Е (альфа-токоферолу) – 45 мг/100 г.

 

 

Перегляди: 9
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinska-sonyashnykova-oliya-yakisnisha-za-olyvkovu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати