Tempo950x100

Tempo300x100

Українське молоко демонструє свій потенціал

Українське молоко демонструє свій потенціал

За повідомленням Андрія Ярмака,  в квітні 2017 року виробництво було прибутковішим ніж в тому самому місяці попереднього року на 23%, а вже в липні різниця вперше перевищила 50% і склала 55,3%.

Іншими словами, в липні 2017 року, середньостатистичний професійний виробник молока отримував в середньому на одному літрі на 55,3% більше прибутку, звичайно, якщо цей прибуток був. 

Враховуючи рівень цін на корми та молоко, на сьогодні прибутковими можуть бути навіть ті господарства, що доять 5,5 тис. кг на корову на рік. Рік тому межа прибутковості перевищувала 7 тис. літрів. Отже, прибуткові точно не всі, але кількість прибуткових господарств зростає.

В цілому з початку року прибутковість виробництва молока була на 34% вищою, ніж за такий же період 2016 року. При цьому, вона була найвищою за останні три сезони. Крім того, прибутковість виробництва молока була вищою на 7,3% ніж середній показник за останні п’ять років, але і далі трошки нижчою, ніж середні показники в роки, що передували російському ембарго.

Чому це чудова новина? Бо це означає, що українська молочна галузь майже впоралася з шоком від російського ембарго, оздоровилася, і знайшла в собі ресурси для подальшого розвитку. Звичайно, це лише початок оздоровлення, але зараз перед нами величезні перспективи світового ринку замість непередбачуваного та невибагливого сусідського стихійного базару. 

До речі, офіційного індексу ФАО поки що немає – він буде за пару днів, але вже зараз можна прогнозувати, що суттєвих змін в ньому по молоку не буде. Одні продукти дорожчали, другі дешевшали, тому середній показник буде без суттєвої динаміки. 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinske-moloko-demonstruye-svij-potencial
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати