Tempo950x100

Tempo300x100

Українське морозиво небезпечне через відсутність контролю якості

Українське морозиво небезпечне через відсутність контролю якості

Про це заявив виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов, пише economistua.com.

«У дитинстві купиш морозиво, воно через 5-7 хвилин починає текти, стаканчик протікає. Нещодавно купив собі морозиво 47-33 — це ДСТУ (Державний стандарт України. — Ред.), яке гарантує, що там немає крім молочних жирів ніяких інших. Стаканчик мені не подобається, викинув у смітник. Приходжу викинути сміття вранці, а морозиво не розтануло за добу. Думаю, нічого собі. Випадковість? Нічого подібного», — підкреслив він.

Крім того, Несміянов звернув увагу на продовження терміну зберігання ласощів: «Раніше морозиво зберігалося 10-12 місяців. Сьогодні підходиш і є морозиво, яке зберігається два роки. Як вони примудрилися продовжити життя морозиву? Хлопці вирішили, що навіщо прострочку викидати, якщо можна додати хімічні елементи і продавати два роки. У нашій країні, де йде системне відключення електроенергії, виробник чомусь вирішив, що два роки можна утримувати одну і ту ж температуру. Повний маразм», — додав громадський діяч.

Також він порадив не орієнтуватися на ціну продукту як показник якості. «Хлопці, які підробляють, зрозуміли цей лайфхак. Сьогодні найдорожче купиш і можеш на той світ піти. Підробляють все, контролю ж немає», — підсумував експерт.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinske-morozyvo-nebezpechne-cherez-vidsutnist-kontrolyu-yakosti
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати