Tempo950x100

Tempo300x100

Українське яблуко дорожчає

Українське яблуко дорожчає

Але вона залишається недостатньою, щоб бути рентабельною всім виробникам. Проте, як і говорилося раніше: ті, хто зберіг яблуко до нинішнього моменту, зможуть успішно його продати й заробити, повідомляє FreshBot.

Надія на те, що ціни «поповзуть» угору після Нового року, залишаються. Але станеться це не дуже швидко, адже торгівля жвава почнеться тільки з другої половини січня.

«Картина з цінами на яблуко до нового року не вселяла впевненості виробникам, так як вищого сорту, здатного бути експортованими, не так багато, а стандартне яблуко продавалося за цінами нижче подається рівня, від 5 до 7,5 грн/кг, а в супермаркетах від 8 до 11 грн/кг», — ідеться в повідомленні.

За інформацією FreshBot, прогнози щодо рекордної врожайності і перевиробництва яблук були явно завищені. Відтак Україна встановила максимальний антирекорд для себе — багато яблук було неприбрана, а ціни настільки низькі.

Ті виробники, які все ж зібрали весь урожай, дотримуючись усіх вимог, подбали про якість фрутків ще з дерева, повинні вийти в цьому сезоні на прибуток. Насправді  запаси яблук у сховищах українських виробників не так великі як здаються, а яблуко, як і раніше, є найдешевшим вітаміном на прилавках супермаркетів.

Експорт, інтерес до якого підвищується щорічно, показує значну позитивну динаміку в Україні. Однак про успіхи говорити рано, тому що разові поставки від українських садівників — це не те, що приносить прибуток. А чи стануть ці напрацювання системними, ми побачимо лише в наступному сезоні.

Джерело: kurkul.com

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinske-yabluko-dorozhchaye
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати