Tempo950x100

Tempo300x100

Українські аграрії будуть збільшувати посівні площі під сорго

Українські аграрії будуть збільшувати посівні площі під сорго

Про це заявив голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов, пише “Інфоіндустрія”.

«Якщо раніше сорго розглядали в основному як культуру для потреб тваринництва, то тепер на неї роблять ставку аграрії, як для задоволення попиту всередині країни, так і для експорту, — говорить генеральний директор ТОВ «НВО «Укрсорго» Ярослав Бардін, — З точки зору експорту найбільш перспективний китайський ринок. Китай у великих обсягах імпортує цукровий сорго – і для кормів, і для виробництва альтернативного палива – біоетанолу».

За словами Бардіна, з зернового сорго значно більший вихід крохмалю (70-74%), ніж, наприклад, з кукурудзи (67-72%). А в цукровому сорго — комплекс цукрів у соці стебел, тому більший вихід спирту. «За цією культурою — майбутнє виробництва біоетанолу. Якщо використовувати крім стебел ще й зерно на виробництво біоетанолу, можна отримати до 7 тис. л/га в рік. До того ж сорго може рости в степовій і лісостеповій зоні, даючи високі врожаї», — зазначив аграрій.

«Сорго – це прекрасна альтернатива багатьом традиційним культурам. Не випадково за обсягами вирощування вона займає 4-е місце в світі після пшениці, кукурудзи і рису. Скажімо, по енергетичній цінності зерно і зелена маса сорго нічим не поступаються кукурудзі, а за кількістю протеїну навіть перевершують її, — зазначив голова ради директорів KSG Agro, — Важливо, що сорго менш вологолюбна і більш посухостійка рослина, ніж кукурудза. Скажімо, вологи їй потрібно вдвічі менше. Розширюючи посіви сорго, ми отримуємо цінну кормову культуру для вирощування свиней».

Сергій Касьянов повідомив, що в нинішньому сезоні в партнерстві з НУО «Укрсорго» KSG Agro посіяла 617 га сорго і в майбутньому планує розширювати посівні площі. Мова йде про сорго для виробництва крупи і комбікормів.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-ahrariyi-budut-zbilshuvaty-posivni-ploshchi-pid-sorho
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати