Tempo950x100

Tempo300x100

Українські аграрії почали вирощувати екзотичну бамію

Українські аграрії почали вирощувати екзотичну бамію

Про це повідомляє АгроЮг.

Але поки в умовах України бамія – «нішевий» продукт. За смаком стручки бамії – середнє між спаржевою квасолею і кабачками. Листя бамії йдуть добавкою до салатів, желеподібний сік з плодів йде на медичні та промислові цілі, а насіння можна використовувати в якості замінника кави.

Але бамія, перш за все, «здоровий» продукт. Бамія пригнічує поглинання холестерину і знижує рівень ліпідів і жиру в крові, її екстракт знижує рівень глюкози. Як повідомляє журнал Medical News Today (США) бамія також є джерелом антиоксидантів, а завдяки значній кількості слизових речовин в плоді бамія дуже корисна хворим на виразку шлунку і гастрит. Тобто, бамія, як мінімум, буде цікава споживачам органічних продуктів, а її вирощування виявиться рентабельним.

Нині консервовану бамія вагою 280 гр. пропонується за ціною близько 120 грн, а свіжу — по 370 грн за кілограм.

Ціни пропозиції насіння в Україні (в залежності від сорту і кількості насіння) коливається від 3 до 9 грн. Насіння дають сходи через 2-3 тижні.

Фахівці радять сіяти відразу в торф, так пересадку бамія переносіть погано. Оптимальна температура для вирощування розсади – 18-21 ° С. Бамія дуже стійка до спеки і посухи, і сонце для неї краще за тінь. Їй найбільше подобаються поля, де раніше висаджувалися огірки, редиска і картопля. У цвітіння вона йде через два місяці після появи сходів, а вже через п’ять днів уже можна починати збір плодів.

Плоди збирають регулярно, кожні 3-5 днів, коли коробочки набирають розміру в 4-6 см. Плодоносити бамія буде до настання заморозків.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 10
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-ahrariyi-pochaly-vyroshchuvaty-ekzotychnu-bamiyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати