Tempo950x100

Tempo300x100

Українські агрохолдинги масово відзвітували про збитки

Українські агрохолдинги масово відзвітували про збитки

Більшість декларують зниження прибутку в різному ступені радикальності. Найбільше просідання показника — у компанії AgroGeneration, яка погіршила свій фінансовий результат і наростила збиток за 2017 рік на 1400% — з 0,879 млн євро до 13,18 млн євро, порівняно з 2016 роком, пише agroinsider.com.ua.

Зростання прибутку — при цьому дуже істотне — фіксує тільки найбільший виробник охолодженого м’яса птиці, холдинг «Миронівський хлібопродукт». У 2017 році компанія отримала 176,2 млн доларів чистого прибутку в порівнянні з 69,7 млн ​​доларів в 2016 році. І ще дві компанії, «Мілкіленд» та «Авангард», в минулому році, скоротили збитки на 81-87%.

Олександр Пасхавер, президент Центру економічного розвитку, зазначає, що на кінцевий результат в комплексі вплинули безліч факторів, і не всі вони були уніфікованими для різних гравців: «Одні могли поміняти структуру виробництв. У інших могли помінятися умови світового ринку для їх продукту», — підкреслює Пасхавер.

Водночас Ігор Петрашко, заступник генерального директора UkrLandFarming називає причини тренду «очевидними»: «Якщо взяти операційні результати, то погіршення фінансових показників по прибутку сталося через кардинальне зростання витратної бази на енергоносії, на заробітну плату, на паї, на кошти захисту рослин, на мінеральні добрива та ін., — перерахував він. — Однак ціни на експортну продукцію залишаються більш-менш стабільними».

Також він нагадав, що минулий рік став першим, коли компанії працювали без підтримки у вигляді спецрежиму з ПДВ. В цілому аграрний сектор все більше оподатковується, на тлі дуже дорогого кредитного ресурсу. «Тому майже ніхто і не інвестує в розширення діяльності. Аграрії намагаються зберегти те, що є, і вкладати більше в оптимізацію виробництва, ніж в розширення виробничої бази», — акцентує Ігор Петрашко.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-ahroholdynhy-masovo-vidzvituvaly-pro-zbytky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    Закупівельні ціни на кукурудзу в Україні активно зростають

    БІЛЬШЕ НОВИН