Tempo950x100

Tempo300x100

Українські фахівці знайшли спосіб визначення коронавірусу завдяки сільгоспапарату

Українські фахівці знайшли спосіб визначення коронавірусу завдяки сільгоспапарату

Про це директор “Нібулона” Олексій Вадатурський написав на своїй сторінці у Facebook.

“Виявилося, що за допомогою одного з наших апаратів – ампліфікатора CFX96 TouchReal-Time PCR DetectionSystem, 2017 року виробництва (США) – можна виявляти коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Метод ПЛР є найточнішим для виявлення геномної РНК вірусів, що зараз існують у світі, оскільки аналізує саме специфічний геном SARS-CoV-2, з великою точністю виявлення від 5 цільових послідовностей. Для цього нам потрібно закупити всього лише реагенти для екстракції RNA/DNAVirus і набори для прямого якісного виявлення нової РНК коронавірусу. Що ми негайно і зробили, замовивши їх у кількості 200 проб у Німеччині. Замовив таку кількість , бо не знаю реальну потребу, а фахівці не проявили ентузіазму”, – підкреслив Вадатурський.

Також Олексій Вадатурський додав, що його компанія готова закупити більше реагентів, якщо дана ініціатива буде сприйнята й підтримана:

“Ми готові купити і більше реагентів, якщо нашу ініціативу сприймуть і підтримають. І ми покажемо іншим областям приклад, як потрібно діяти”.

Крім того, виявилося, що подібного обладнання ні в міських, ні в обласних медичних установах немає, а ті, що закуповуються – простіші за апарат “Нібулона”.

“Ми достатньо потужна аграрна компанія, що маємо набагато продуктивніше обладнання ніж навіть там, де воно потрібне для здоров’я людини. Але, відкрию таємницю, в Миколаєві в інших, не медичних, структурах такі апарати є, як мінімум 3. А якщо говорити про Україну в цілому, то таких апаратів до сотні. За допомогою цього приладу можна аналізувати одночасно 40-48 проб біоматеріалів на наявність вірусу SARS-CoV-2. За нашими підрахунками, за добу можна робити до 400 зразків. А якщо задіяти всі три… Ціна одного такого «задоволення» 25 євро, але чи потрібно додатково говорити, наскільки це пришвидшить процес виявлення зараження вірусом, і що саме такий підхід допоможе дійсно взяти під контроль його розповсюдження?” – підкреслив Олексій Вадатурський.

Джерело: Landlord 

Перегляди: 18
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-fahivci-znajshly-sposib-vyznachennya-koronavirusu-zavdyaky-silhospaparatu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати