Українські фермери почали вирощувати дизайнерські овочі та фрукти

Українські фермери почали вирощувати дизайнерські овочі та фрукти

Переселенець з Донецька Валерій Подольський разом з товаришем вже рік вирощують дизайнерські овочі і фрукти, пропонуючи “зіркові” огірки, кубічні кавуни і яблука в формі серця. За їх словами, попит на них є навіть в Європі, пише  «Сегодня».

Ще зелене яблуко плюс міцна формочка допомагає виростити оригінальні, фігурні фрукти. Фермер показує, як звичайні плоди вже через два місяці перетворюються в серця. Яблучний урожай восени буде збирати вперше, а ось з баштанними вже експериментував.

“Це було близько 800 кавунів, природно, частину ми порізали, зважували, це робилося цілодобово безперервно, два місяці ми над цим билися. І в підсумку була певна партія – це 50 кавунчиків, які продалися миттєво”, – розповів Подольський.

Чимала партія кубічних кавунів підростає під Краматорськом. Сам Валерій – донеччанин, в 2014 році виїхав з міста, але свій бізнес разом з приятелем розвиває і на Сході. Під Києвом підростає ще одна гордість фермера – огірки в формі зірки.

Технологію продумали самі.

“Збільшуються, звичайно трудовитрати, трудомісткість, це треба одягати форми, попередньо в певний час і знімати їх, звільняти овоч”, – пояснив Сергій Вяхірєв.

За його словами, ніяких додаткових добрив не потрібно, а тому – український овоч смакує і європейцям.

Мода на фігурні плоди прийшла до нас з Азії. Там, наприклад, можна побачити грушу в формі Будди, кавун – як голову Дональда Трампа, кабачок – у формі футбольного м’яча. Фантазують і українці.

Яблука, огірки і кавуни – тільки на них експериментатори зупинятися не збираються. Наприклад, звичайний салатний помідор виросте в формі серця. Зараз ці фермери перші і поки єдині, хто вирощує фігурні плоди в Україні.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-fermery-pochaly-vyroshchuvaty-dyzajnerski-ovochi-ta-frukty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати