Українські фермери виготовляють сир з віскі, чілі та навіть трюфелями

Українські фермери виготовляють сир з віскі, чілі та навіть трюфелями

 Попит на сир високий, а позиціонує свою продукцію ферма як дорогу, йдеться в сюжеті «Ля Село».

В складі продукту — лише молоко, закваска та натуральні добавки, говорять фермери Назар та Аліса Кміль. Наприклад, аби отримати сир з чілі, перець блендерують та додають в сироварку.

[[{“fid”:”319411″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

Подібно виготовляється сир з віскі. Алкоголь заливають, коли сирне зерно опустилося. Потім дають настоятися 20 хвилин, аби вбрався аромат. Далі збирають зерно і формують головки. На 500 літрів молока добавляють 10 літрів віскі. Спирт при дозріванні вивітрюється, але лишається ароматний букет та особливий смак.

«Робили тестову варку з італійськи трюфелів, — розповідає Назар Кміль. — Сировину замовляли у виробника, що виготовляє її для сирних компаній. Після визрівання проведемо дегустацію та приймемо рішення, чи виводити продукцію на ринок».
«Мукко» невдовзі очікує приплід до 1000 козенят. В зимовий несезонний період  догляд та вирощування козенят є основною роботою для фермерів. Два дні приплід тримають з козою, потім переводять в окремий відсік – «дитсадок», а коли вони навчаться самі їсти – у відсік з автоматичною випійкою.

[[{“fid”:”319410″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

На фермі мають дві доглядальниці, які годують козенят сухим молоком з Франції. Для обігріву тварин використовують інфрачервоні лампи, підтримуючи температуру 18-20 градусів.

«Ми знаходимся на Прикарпатті, в екологічній зоні. Коли зрозуміли, що тут зможемо робити екологічний сир, відразу і взялись», — каже Кміль. Він також додає, що у господарстві тримають дві породи – альпійську та закарпатську. А варити сир вчилися в Нідерландах.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 35
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-fermery-vyhotovlyayut-syr-z-viski-chili-ta-navit-tryufelyamy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Державний оператор тилу відсторонив компанію “Твій Хліб” від постачання продуктів для ЗСУ

    АРМА планує скасувати аукціон з продажу мінеральних добрив – провели без належної конкуренції

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    БІЛЬШЕ НОВИН