Tempo950x100

Tempo300x100

Українські фермери виготовляють сир з віскі, чілі та навіть трюфелями

Українські фермери виготовляють сир з віскі, чілі та навіть трюфелями

 Попит на сир високий, а позиціонує свою продукцію ферма як дорогу, йдеться в сюжеті «Ля Село».

В складі продукту — лише молоко, закваска та натуральні добавки, говорять фермери Назар та Аліса Кміль. Наприклад, аби отримати сир з чілі, перець блендерують та додають в сироварку.

[[{“fid”:”319411″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

Подібно виготовляється сир з віскі. Алкоголь заливають, коли сирне зерно опустилося. Потім дають настоятися 20 хвилин, аби вбрався аромат. Далі збирають зерно і формують головки. На 500 літрів молока добавляють 10 літрів віскі. Спирт при дозріванні вивітрюється, але лишається ароматний букет та особливий смак.

«Робили тестову варку з італійськи трюфелів, — розповідає Назар Кміль. — Сировину замовляли у виробника, що виготовляє її для сирних компаній. Після визрівання проведемо дегустацію та приймемо рішення, чи виводити продукцію на ринок».
«Мукко» невдовзі очікує приплід до 1000 козенят. В зимовий несезонний період  догляд та вирощування козенят є основною роботою для фермерів. Два дні приплід тримають з козою, потім переводять в окремий відсік – «дитсадок», а коли вони навчаться самі їсти – у відсік з автоматичною випійкою.

[[{“fid”:”319410″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

На фермі мають дві доглядальниці, які годують козенят сухим молоком з Франції. Для обігріву тварин використовують інфрачервоні лампи, підтримуючи температуру 18-20 градусів.

«Ми знаходимся на Прикарпатті, в екологічній зоні. Коли зрозуміли, що тут зможемо робити екологічний сир, відразу і взялись», — каже Кміль. Він також додає, що у господарстві тримають дві породи – альпійську та закарпатську. А варити сир вчилися в Нідерландах.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 31
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-fermery-vyhotovlyayut-syr-z-viski-chili-ta-navit-tryufelyamy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН