Tempo950x100

Tempo300x100

Українські фермери здають молоко в півтора рази дешевше, ніж в Росії

Українські фермери здають молоко в півтора рази дешевше, ніж в Росії

Таким припущенням поділився Максим Фастеев, аналітик «Інфагро», пише agroday.com.ua

На початку минулого року вартість молока в Польщі, Україні та Литві була на одному рівні — приблизно 30 євроцентів. А в великих українських господарств молоко закуповували ще дорожче. Тоді ж в Російській Федерації рівень цін становив 50 євроцентів.

У другій половині 2017-го молоко в Європі почало дорожчати слідом за зростанням попиту на вершкове масло. Але якщо поляки тримали зростаючий тренд до кінця року, то литовці встигли прореагувати на спад світового ринку ще в листопаді-грудні.

Станом на кінець 2017 року вартість молока в Україні була найнижчою серед досліджуваних країн — 28 євроцентів або приблизно 9,7 грн/кг. Трохи дорожче сировину закуповували в Литві і Польщі — 31 і 36 євроцентів відповідно. У Росії ж цінник склав всі €0,4 за літр.
У січні, за даними Асоціації виробників молока, сировина сорту екстра в Україні подешевшала на 0,17 грн, до 9,96 грн/кг. Близько 10 грн отримують лише поодинокі компанії з великими обсягами виробництва.

Практично всі переробники зараз мають запаси сухого молока. Із-за цього зацікавленість в сировині падає. Але вже в лютому підтримку українським цінами забезпечить зростання попиту в період святкування Масляної.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-fermery-zdayut-moloko-v-pivtora-razy-deshevshe-nizh-v-rosiyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати