Tempo950x100

Tempo300x100

Українські огірки почали дешевшати

Українські огірки почали дешевшати

Як повідомляють експерти проекту EastFruit, на українському ринку знову дешевшають огірки місцевого виробництва. При цьому зниження цін спостерігалося на тлі практично повного припинення постачання цієї продукції з Туреччини.

Так, на сьогоднішній день основні продажі огірка комбінати здійснюють за 52-56 грн/кг ($1,93-2,08/кг), що в середньому на 10% дешевше, ніж тижнем раніше. За словами учасників ринку, така ситуація була обумовлена значним збільшенням вибірок огірка в місцевих тепличних комбінатах і стриманим попитом.

Також, понижуючу цінову динаміку оператори ринку пов’язують з тим фактом, що оптові компанії та роздрібні мережі все частіше відмовляються від закупок великих партій вітчизняного огірка, посилаючись на низькі темпи збуту в роздробі. В результаті на складах компаній вже скупчилися значні обсяги нереалізованої продукції, якість якої погіршується.

Однак варто додати, що, незважаючи на зниження цін, огірок на сьогоднішній день українські комбінати відвантажують в середньому в 2,3 рази дорожче, ніж в аналогічний період 2018 р. Для порівняння: в середині березня минулого року ціна на огірок з місцевих комбінатів формувалася в діапазоні 22-25 грн/кг. Потрібно відзначити, що експерти ринку прогнозують подальшого стрімкого падіння ціни на огірки і не виключають, що в найближчі кілька тижнів ціна може зрости.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-ohirky-pochaly-deshevshaty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати