Tempo950x100

Tempo300x100

Українські пекарі скоротили виробництво пасок

Українські пекарі скоротили виробництво пасок

За даними аналітиків видання ProConsalting, які посилаються на дані Державної статистики та дані операторів ринку, в 2017 році українські підприємства та домашні пекарні виготовили 1,82 тисяч тонн пасок. Позаторік цей пасок напекли більше – 1,9 тисяч тонн. Це менше супроти 2015 року – тоді Великодньої випічки країна виготовила 1,92 тисяч тонн, пише agro-business.com.ua.

За даними аналітиків ринку, на тенденцію до скорочення виробництва пасок до великодніх свят впливають ті ж негативні чинники, що й на інші продовольчі сегменти. Зокрема, скорочення кількості населення, падіння його купівельної спроможності, велика частка тіньового продажу.

Попри падіння виробництва кількості пасок, зросла різноманітність видів випічки. Хоча рецепт пасок є класичним, на ринку можна зустріти вироби з різними варіаціями. Особливо це характерно для продукції невеликих пекарень. Для різноманітності смаку, в тісто можуть додаватися цедра лимона, різні солодкі спеції (кориця, бадьян, кардамон). Вегетаріанці знайдуть паски без яєць і дріжджів. На замовлення можна придбати і сирні паски.

Сімейні пекарні сміливо експериментують і з начинкою пасок. Крім традиційних родзинок і цукатів, застосовують сушені журавлину і вишню, мигдаль, гарбузове насіння, фісташки. Трапляються і зовсім екзотичні варіанти, такі як лавандово-фундучні паски.

На ринку пасок можна також зустріти варіанти з шоколадом, заварним кремом і навіть з сиром Філадельфія. Поверх покриття можуть викладатися різнокольорові посипання, шоколадні букви, солодкі намистини і квіти, фрукти і ягоди.Можна зустріти у продажу і еквівалентну святковій пасці імпортну продукцію. Наприклад, популярності набирає італійська випічка панеттоне. В її складі цукати і сухофрукти, а також алкоголь, за рахунок чого тісто стає повітряно-пористим.

 

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-pekari-skorotyly-vyrobnyctvo-pasok
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати