Tempo950x100

Tempo300x100

Українські поля будуть інтенсивно засівати квасолею через високий закордонний попит

Українські поля будуть інтенсивно засівати квасолею через високий закордонний попит

Про це повідомляє UBR.

Найбільше в українській квасолі зацікавлені Румунія, Італія, Німеччина, а також Туреччина і ОАЕ. Перевагою України для поставок квасолі в країни ЄС є вигідне географічне положення. За рахунок цього вона може випередити своїх основних конкурентів — Китай, США, Канаду, Аргентину та Бразилію.

Інтерес до квасолі обумовлений споживчими цінностями. За кількістю білка квасоля не поступається м’ясу, містить вітаміни групи В, С та інші корисні речовини. Вирощувати культуру непросто — вона чутлива до заморозків, вимагає ретельного відбору насіння і не менш ретельного висіву. Сіяти квасолю необхідно в прогрітий грунт, і особливо ретельно стежити за рівнем води, адже її надлишок веде до хвороб, а недолік — до недобору врожаю.

Тому квасолю в Україні вирощують переважно дрібні фермери. При цьому на внутрішньому ринку попит на квасолю поки невисокий. В залежності від сорту ціни коливаються від 18 тис. до 20 тис. грн за тонну. За оцінками фахівців, витрати на гектар квасолі складають приблизно 10,5 тис. грн.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-polya-budut-intensyvno-zasivaty-kvasoleyu-cherez-vysokyj-zakordonnyj-popyt
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати