Tempo950x100

Tempo300x100

Українські портові термінали погрожують оголосити всеукраїнський страйк

Українські портові термінали погрожують оголосити всеукраїнський страйк

Близько 10 найбільших українських портових терміналів погрожують оголосити всеукраїнський страйк в разі повторення неправомірних дій з боку Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби України та Національної поліції України.

Таке рішення було озвучено керівниками стивідорних компаній на прес-конференції в УНІАН, повідомляє AgroPolit.com.

“Щоб зупинити експорт – достатньо просто виконувати рішення фіскалів і правоохоронців. Якщо ми все виконаємо, перестанемо боротися, заблокуємо все зерно, по якому є кримінальні справи, експорт сам зупиниться”, – розповідає операційний директор групи компаній Allseeds Володимир Слабовський.

Його підтримав керівник Risoil S.A., член Ради ГО «Бізнес-Варта» Шота Хаджішвілі. За словами Хаджішвілі, кожен з терміналів в країні відчуває той чи інший тиск з боку силових структур. Терміналу його компанії така «увага» недавно коштувало мільйонних збитків.

“По останньому випадку ми тиждень простояли. Три судна не могли завантажити. Більше 800 вагонів стало, це мільйони гривень. Понад 300 автомобілів розвернулися і поїхали в іншому напрямку. Ми тиждень не могли нічого оформити, поки не змусили повернути це питання в правове поле”, –  говорить Шота Хаджішвілі.

Народний депутат, голова Ради ГО «Бізнес-Варта» Іван Мірошниченко підтвердив, що до такого результату призвели незаконні дії одного слідчого ГПУ.

“Все це зробив слідчий Генеральної прокуратури, який не мав ні постанови, ні рішення суду. Просто приїхав чоловік, повністю зупинив діяльність терміналу і завдав збитків на десятки мільйонів”, – заявив Іван Мірошниченко.

Представники бізнесу вимагають від держорганів одного – не заважати працювати.

“Бізнес категорично не хоче жити так. Ми говоримо про те, що йдемо в Європу. В Європі такого не робиться… Тому я прошу у народних депутатів негайних дій. Тому що сьогодні не 91-й рік. Сьогодні інформація про те, що відбувається в Києві, або в Одесі, або в Україні протягом 3 хвилин розходиться по всьому світу … Давайте по-новому думати. Я вважаю, що правоохоронні органи не повинні заважати. Адже це шкодить не тільки бізнесу в Україні але й іміджу країни на міжнародному рівні»,– заявив голова ради директорі «Дельта Вілмар СНГ» Дхруба Чаран Панда

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-portovi-terminaly-pohrozhuyut-oholosyty-vseukrayinskyj-strajk
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати