Tempo950x100

Tempo300x100

Українські садівники вирощуватимуть фісташки

Українські садівники вирощуватимуть фісташки

Про це на своїй сторінці у Facebook написав фахівець із закладки лісосадів Валерій Го, пише kurkul.com.

«Високогірна фісташка точно витримує температуру до -30 гадусів, любить світло, не любить сильного зволоження. До грунту невибаглива, може рости і на каменях. Садити її треба на відстані 8-10 м, обов’язково групами по кілька дерев», — ідеться в повідомленні.

За словами спеціаліста, плодоносити фісташки починають на 7-8 рік. Одне дерево може давати близько 25 кг очищених горіхів, що при нинішній ціні реалізації в 400-900 грн/кг може приносити хороший прибуток садівникам.

Фісташки вважають одними з кращих горіхів, бо 80-90 % фісташок  (смажені і солоні) споживають як закуску чи снек. Несмажені, лущені фісташки мають солодкий смак і широко використовуються в кулінарії.

Раніше директор Академії горіхівництва, співзасновник Української горіхової асоціації Олена Івченко повідомляла, що через зміну місць зростання горіхів, пов’язану з глобальним потеплінням клімату, зовсім скоро виробники горіхів зможуть вирощувати в Україні мигдаль, пекан і фісташки.

«Статистика торгівлі сухофруктами і горіхами між країнами залишається стабільною відносно стабільна з року в рік – збільшується виробництво і ціни на продукцію, але потоки залишаються без змін. Але найближчим часом ми можемо стати свідками змін місць зростання горіхів через глобальне потепління. І вже через кілька років ми зможемо вирощувати мигдаль, пекан і фісташки», — зазначила Олена Івченко.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-sadivnyky-vyroshchuvatymut-fistashky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати