Tempo950x100

Tempo300x100

Українські сільгоспвиробники нарощують обсяги виробництва молока

Українські сільгоспвиробники нарощують обсяги виробництва молока

Про це пише «Інфагро».

Згідно з офіційними даними, виробництво молока в Україні за період січень-липень скоротилася на 0,9% до минулого року і склало 6,1 млн тонн. Зниження відбувається завдяки зменшення випуску молока в господарствах населення, сільгоспвиробники, навпаки, показують приріст (+0,9%).

Особливо показовими є позитивні цифри приросту виробництва молока сільгоспвиробників в останні місяці: у червні ― +3,1% до червня 2016 року, в липні ― +2,1% до липня 2016 року. На таку динаміку однозначно впливає цінова кон’юнктура ринку (вартість сирого молока на 40% вище минулого року), що дозволяє фермерам отримувати прибуток і в літній період.

Згідно з даними Держстатистики, кількість корів в Україні знижується набагато швидше, ніж падає випуск молока. Станом на перше серпня в країні налічувалося 2,1 млн голів, що на 2,3% нижче аналогічної дати минулого року. Особливо дивує падіння в категорії сільгоспвиробників (-4,4%), де спостерігається зростання виробництва молока. За результатами року офіційні дані напевно зафіксують збільшення продуктивності корів.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-silhospvyrobnyky-naroshchuyut-obsyahy-vyrobnyctva-moloka
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати