Tempo950x100

Tempo300x100

Українські свинарі працюють над підвищенням ефективності

Українські свинарі працюють над підвищенням ефективності

«З цьогорічних результатів бенчмаркінгових порівнянь очевидно, що свиногосподарства працюють над покращенням виробничих та економічних показників діяльності», — коментує керівник аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України» Олександра Бондарська.

За її словами, зіставлення бенчмаркінгу за 2017-й та 2018-й рік вказує, що учасники дослідження працювали над підвищенням продуктивності маточного поголів’я.

«Зокрема, зростання середнього число опоросів у розрахунку на свиноматку, чисельності народжених на опорос та живонароджених поросят за період відзначаємо не лише в найкращих операторів: найменш успішні показники також покращилися у 2018-му, порівняно з попереднім роком. Унаслідок цього, можна говорити про позитивні зрушення в цілому по галузі. Відповідні зміни торкнулися і коефіцієнта конверсії корму на дорощуванні та відгодівлі. Окремої уваги потребує той факт що у 2018-му показник середньодобових приростів на відгодівлі у кількох респондентів перетнув психологічну позначку в 1 кг, а найменші середньодобові прирости на дорощуванні скоротили „відрив“ від середнього показника», — додала експерт.

Думками та враженнями участі у дослідженні поділилися представники господарств-респондентів.

«Участь у такому порівняльному дослідженні дозволило нам зрозуміти наявний стан справ нашого господарства у порівнянні з іншими операторами та сформувати реалістичні орієнтири, цільові показники для подальшого розвитку», — Дмитро Волков, завідувач ферми СТОВ АФ «АгроРось».

 «Нашому підприємству бенчмаркінг допоміг не тільки оцінити виробничі результати на тлі інших учасників дослідження, а й виявити деякі „слабкі місця“ в системі обліку. Тож вже цього року працюємо над виправленням похибок, що дозволить нам бачити реальні результати своєї роботи і, гадаємо, прогрес у порівнянні з попередніми періодами», — Дмитро Рожко, директор ТОВ «Прилуки-ГарантБуд».

«Ми розуміємо, на якому рівні знаходяться наші виробничі показники і розуміємо причини такого стану речей. Однак ми розуміємо, що не тільки виробничі індикатори забезпечують ефективність виробництва. Тому цього року „у фокусі“ робота над собівартістю та її оптимізацією. Тож хотіли б не зупинятися на аналітично-порівняльному етапі бенчмаркінгу, а продовжити за рахунок обміну досвідом з тими підприємствами, яким вдалося виробити якісну свинину дешевше», — Олена Клюєва, заступник директора з комерційних питань ТОВ «Агроінд».

Нагадаємо, що бенчмаркінг свиногосподарств — добровільне анонімне дослідження, що дозволяє порівняти виробничі та економічні показники діяльності промислових свиноферм для виявлення резервів підвищення інтенсивності та ефективності виробництва. Дослідження проводиться аналітичним відділом Асоціації «Свинарі України» з 2016-го щорічно.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-svynari-pracyuyut-nad-pidvyshchennyam-efektyvnosti
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати