Tempo950x100

Tempo300x100

Українські вчені розробили діагностичні тест-системи для виявлення ДНК небезпечних хвороб тварин

Українські вчені розробили діагностичні тест-системи для виявлення ДНК небезпечних хвороб тварин

Про це розповів президент НААН Ярослав Гадзало, пише «Правда народу».

Зокрема, тест-системи допоможуть своєчасно виявляти ДНК збудників африканської чуми свиней (АЧС) та нодулярного дерматиту великої рогатої худоби.

«З’явилися перші вітчизняні тест-системи замість імпортних. Вони валідовані в Німеччині, дозволяють здешевити та прискорити виявлення збудників неьезпечних хвороб, зокрема, АЧС», – зазначив Ярослав Гадзало.

Крім того, лабораторії Інституту експериментальної і клінічної ветеринарної медицини отримали міжнародну акредитацію Євросоюзу.

До міжнародних вимог гармонізовано технологію Єдиного антигену для діагностики бруцельозу. Вона також пройшла перевірку в Німеччині та Великій Британії.

За словами президента НААН, ученим також вдалося досягти позитивних результатів у профілактиці та боротьбі з лейкозом і туберкульозом. «Ще одне небезпечне захворювання – сальмонельоз. Ми створили експериментальний біопрепарат, що допоможе вилікувати 67-73% заражених тварин», – додав Ярослав Гадзало.

Джерело: AgroTimes

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-vcheni-rozrobyly-diahnostychni-test-systemy-dlya-vyyavlennya-dnk-nebezpechnyh-hvorob-tvaryn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати