Tempo950x100

Tempo300x100

Українські вчені розробили економні сушарки для овочів і фруктів

Українські вчені розробили економні сушарки для овочів і фруктів

Про це Agrotimes.ua розповіла головний науковий співробітник Інституту технічної теплофізики НАНУ, академік УАН, доктор технічних наук Жанна Петрова.

«Яким би успішним не було фермерське господарство – до 30 відсотків урожаю залишається на полі. Його або не встигають зібрати, або овочі мають механічні пошкодження, нетоварну форму, розмір тощо. Харчова цінність таких овочів однакова з  товарними, але вартість близька до нуля. І той, хто першим почне переробляти ці овочі — зірве джекпот», — зауважила академік. 

При виробництві сушених продуктів найбільші витрати — це вартість сировини. А оскільки нетоварні овочі фермеру нічого не вартують, то поставивши обладнання для переробки, він зможе реалізувати практично всю продукцію. При цьому він витрачатиметься тільки на енергоносії та амортизацію обладнання.

Нові вітчизняні сушарки за 3-4 години висушують овочі до вологості 6-8%, що дозволяє подрібнювати їх молотковими млинами у порошок. При цьому бактерії не розмножуються, рослинні клітини не пошкоджуються, пігменти не окислюються, зберігається максимум корисних речовин.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-vcheni-rozrobyly-ekonomni-susharky-dlya-ovochiv-i-fruktiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати