Tempo950x100

Tempo300x100

Українські вчені вивели гібрид кукурудзи для виробництва біоетанолу

Українські вчені вивели гібрид кукурудзи для виробництва біоетанолу

Про це заявив Президент Національної академії наук України Ярослав Гадзало, пише Landlord.ua.

Зокрема, в результаті проведених досліджень виділено лінії, які формували зерно з вмістом крохмалю 73-75%. Зареєстровано гібрид «Росток» з вмістом крохмалю 73,8%. За врожайності 8,14 тонни вихід крохмалю з 1 га становитиме 6 тонн.

«Для України забезпечення власними енергоносіями з налагодженням виробництва пального з рослинної сировини поряд з енергозбереженням — шлях до виходу з енергетичної залежності та зростання економічного потенціалу. Розробка сортів кукурудзи для спеціалізованого використання — з високим вмістом крохмалю, каротину, антоціану — безумовний пріоритет селекціонерів академії», — додав Ярослав Гадзало.

За даними НААН, академія налічує понад 400 ліній основних генетичних плазм для селекції кукурудзи. Таке різноманіття дає можливість синтезувати гібриди за різними біологічними групами, структурою та напрямами використання. Це вивело насінництво кукурудзи на новий рівень і як наслідок привело до динамічного розширення площ ділянок гібридизації, що сягають понад 14 тис. га.

«Авторське право дає можливість проводити первинне насінництво батьківських компонентів понад 230 комерційних гібридів. Це повністю забезпечує потреби вітчизняних виробників за агрокліматичним районуванням, біологічними властивостями і напрямами використання: на зерно, силос, зелену масу, харчові цілі тощо», — наголосив Президент НААН.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-vcheni-vyvely-hibryd-kukurudzy-dlya-vyrobnyctva-bioetanolu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати