Tempo950x100

Tempo300x100

Українські виробники постачатимуть продукцію ще у 42 країни світу

Українські виробники постачатимуть продукцію ще у 42 країни світу

Таким чином, Україна набуде повноправної участі у Конвенції вже з 1 лютого 2018 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

Конвенція Пан-Євро-Мед – це інструмент, розроблений Європейським Союзом для співпраці зі своїми торговельними партнерами, а також останніх між собою. Участь України у Конвенції сприятиме створенню умов для спрощення торгівлі і збільшенню українського експорту. Це також дозволить розширити присутність наших товарів на ринках третіх країн, з якими укладені угоди про вільну торгівлю, а саме ЄС, ЄАВТ, Чорногорія, Молдова та Македонія.

“Приєднання України до Пан-Євро-Мед сприятиме зростанню нашого експорту не лише до ЄС, але й на ринки третіх країн. Українським товарам буде розширено доступ на ринки 42 країн та територій, що диверсифікує експорт з України. Також, процес приєднання до Конвенції дає можливість бізнесу вже сьогодні  планувати  свою діяльність на перспективу”, – прокоментувала Торговий представник України Наталія Микольська.

Наступним кроком має стати внесення змін до протоколів щодо походження товарів чинних угод про вільну торгівлю, які наша держава має зі сторонами Пан-Євро-Мед. У випадку ЄС такі зміни будуть затверджуватися рішенням Підкомітету з питань митного співробітництва Комітету Асоціації Україна – ЄС у торговельному складі.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinski-vyrobnyky-postachatymut-produkciyu-shche-u-42-krayiny-svitu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати