Tempo950x100

Tempo300x100

Українську чорницю вперше експортували до Сингапуру

Українську чорницю вперше експортували до Сингапуру

Компанія «Українська ягода» експортувала першу партію чорниці до Сінгапуру. Про це в інтерв’ю EastFruit розповів керівник компанії Тарас Баштанник.

«В кінці сезону ми зробили пробну поставку чорниці — один контейнер на 500 кг. Це була радше іміджева поставка, зробили це тільки, щоб подивитися на можливості доставки. Ягода коштувала 250 грн/кг, з яких 70 грн пішло на транспортні витрати і логістику. На той момент, за такі ж гроші можна було продати в Україні, з поля», — сказав він.

За словами фермера, експорт української чорниці став можливим завдяки експортній місії, яку організовували ФАО, ЄБРР і Посольство України в Сінгапурі і Малайзії за підтримки Української плодоовочевої асоціації (УПОА) в січні 2018 року.

Баштанник зазначив, що географічно близько до Сінгапуру знаходяться США і Австралія, які є великими виробниками ягід. Америка поставляє туди чорницю по 4-5 доларів без урахування доставки, логістика набагато краще.

«Ми можемо поставляти ягоду в обмежених кількостях не безпосередньо, а через Стамбул, з перепадом температур, та й в якому стані доїде ягода — залишається під питанням. Тому для нас пріоритетним залишатиметься європейський ринок — він дуже ємний і знаходиться, фактично, під боком, нехай і більш конкурентний і вимогливий до якості», — вважає виробник.

Джерело: agroinsider.com.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinsku-chornycyu-vpershe-eksportuvaly-do-synhapuru
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати