Tempo950x100

Tempo300x100

Українську мінералку не купують на Заході

Українську мінералку не купують на Заході

У 2015 році відбувся невеликий спад виробництва мінеральної води в Україні із-за кризи, але він був короткочасним. Вже в 2016 році обсяги випуску води почали відновлюватися. Тенденція продовжилася і в 2017 році.

Про це повідомляють експерти Pro-Consulting, передає UBR.

На міжнародному ринку українська мінералка не представлена. Для успішного експорту необхідно визнання якості нашої води міжнародними центрами сертифікації. На сьогоднішній день найбільшим вітчизняним експортером мінеральної води є моршинський завод «Оскар», а основними напрямками продажу – Молдова і Росія.

В наших супермаркетах можна зустріти і імпортну мінералку. Це в основному газована вода середнього і високого цінового діапазону. У період кризи обсяг імпорту значно зменшився через зниження купівельної здатності населення. Основними джерелами постачання води на український ринок стали Грузія, Росія, Франція, Італія, Болгарія.

Збут бутильованої мінеральної води йде в основному через супермаркети (~40%) і продуктові магазини (~30%). Тут часто влаштовуються акції і розпродажі для стимулювання попиту. Для реалізації дорогих марок води використовуються канали збуту закладів сектора HoReCa.

Майбутня динаміка споживання мінеральної води в скляних пляшках залежить від зростання рівня доходів українців. Додатковим каталізатором для збільшення попиту на бутильовану воду може стати поширення серед населення ідей здорового способу життя.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinsku-mineralku-ne-kupuyut-na-zahodi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати