Українських равликів планують експортувати в Європу

Українських равликів планують експортувати в Європу

Про це пише kurkul.com. 

На презентації нових гастрономічних локацій та маршрутів області розповів про ферму равликів співвласник та директор ферми «Покутський равлик» Іван Паламарчук.

«Я представляю отих п’ять сімей, які вирішили у селі Копачинці Городенківського району вирощувати равликів. Наша ферма — перша в області. Запустили її у червні. Це — наш основний бізнес. Маємо виростити і зібрати равлика на жовтень. Збут плануємо організувати у країни Європи. Також будемо популяризувати культуру споживання равлика і на внутрішньому ринку. До того, ж бачимо перспективу туристичного розвитку нашої території. Плануємо організувати тут екскурсії з дегустацією равликів», — повідомив Іван Паламарчук.

Коли в селі дізнались про бізнес равликів, жителі дещо захвилювались, чи не з’їсть молюск сільські запаси овочів. Але потім селяни зрозуміли, що підприємці зацікавлені, аби равлики не розгубилися.

Як розповів Іван Паламарчук, спершу молюсків вирощували у теплиці. Наразі вони випасаються. У Франції, Італії, Іспанії м’ясо равликів вважається найкращим для споживання. Адже воно дієтичне, містить мінімум холестерину, багате на білок і є афродизіаком.

Зараз для равликів відведена ділянка землі площею 10 сотих. Пізніше її планують збільшити до 50 сотих. Перший врожай очікують до 200 тис. молюсків. Експортуватимуть вже восени. А вже наступного року сподіваються отримати ікру з равликів. Виростають малюски до 3-4 см. Нині за 50 г цього делікатесу потрібно викласти до 2,5 тис. грн.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinskyh-ravlykiv-planuyut-eksportuvaty-v-yevropu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати