Tempo950x100

Tempo300x100

Український агрогігант запустить крохмальний завод

Український агрогігант запустить крохмальний завод

Про це повідомив операційний директор агрохолдингу Андрій Григоров, пише НВ.

“У складі компанії є власний крохмальний завод. Ми маємо намір довести площу під картоплею в наступному році до 2 тис. га і акцент хочемо зробити на крохмальних сортах. У 2019 плануємо запускати цей завод в роботу”, – сказав він.

За його словами, в цьому році Мрія вирощує картоплю на 630 га.

“Навіть при 2 тис. га під культурою завод буде недозавантажений, тому ми розглядаємо на майбутнє варіант залучення додаткового картоплі з ринку. Зараз це питання на рівні бізнес-моделі”, – сказав Григоров.

Він уточнив, що попередньо суттєвих капітальних інвестицій для запуску заводу не потрібно.

“У нас достатньо сучасний крохмальний завод. Він побудований кілька років тому, в робочому стані”, – повідомив Григоров.

Мрія – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році Іваном Гутою. На сьогодні його земельний банк становить 165 тис. га. Потужності елеваторів і зерносховищ агрохолдингу оцінюються в 380 тис. тонн.

У серпні 2014 року агрохолдинг Мрія допустив технічний дефолт. У лютому 2015 року контроль над активами компанії перейшов до кредиторів, які призначили новим генеральним директором Саймона Чернявського. До кінця 2015 року борг перед кредиторами склав $1,1 млрд.

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinskyj-ahrohihant-zapustyt-krohmalnyj-zavod
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати