Tempo950x100

Tempo300x100

Український агросектор потребує нових ринків

Український агросектор потребує нових ринків

Про це в інтерв’ю НВ розповів Віктор Іванчик, власник найбільшого в Україні виробника цукру – агропромхолдинга Астарта.

“Ніхто не чекає на нашу продукцію. Країни-світові виробники борються за те, щоб заповнити вільні ніші своїми товарами. Це такий здоровий протекціонізм, який, як ми бачимо, процвітає на найвищих рівнях”, – заявив він.

За словами Іванчика, Україна повинна розвивати українське виробництво і виходити на зовнішні ринки.

“Але ще важливіше питання співпраці бізнесу і влади: ми повинні бути партнерами в досягненні успіхів у глобальній конкуренції українського сільського господарства та інших галузей. Поки ж ми бачимо, що одностайності в цьому питанні, на жаль, немає”, – зазначив Іванчик.

Агропромхолдінг Астарта – найбільший виробник цукру в Україні з часткою виробництва близько 25%, земельний банк якого становить 245 тис. га. Також компанія займається виробництвом молока та переробкою сої.

Компанія здійснює діяльність в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях.

Найбільшими акціонерами Астарти є бізнесмен Віктор Іванчик і міжнародна фінансова група Fairfax Financial Holdings Limited, акції компанії торгуються на Варшавській фондовій біржі.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinskyj-ahrosektor-potrebuye-novyh-rynkiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати