Tempo950x100

Tempo300x100

Український мед має великі перспективи експорту до Індонезії

Український мед має великі перспективи експорту до Індонезії

Про це повідомив на своїй Фейсбук-сторінці економіст інвестиційного відділу ФАО Андрій Ярмак, пише propozitsiya.com.

За його словами, мед є дуже популярним продуктом в Індонезії, тому роздрібні ціни на нього тут досить високі – найдешевші версії коштують близько 10 доларів за кг.

А найдорожчим є мед Manuka, хоча дослідження показують, що нічого особливого в такому меді, порівняно з іншим, немає. Це монофлорний мед з нектару дерева манука, що росте лише в Новій Зеландії та Австралії.

За його словами, офіційно Індонезія імпортує лише близько 2 тис. тонн меду: переважно з Австралії, Нової Зеландії та Китаю. Тому на поличках досить багато меду саме місцевого виробництва. А про соняшниковий мед тут взагалі практично нічого не знають, а тому це може стати перспективною нішою для вітчизняних виробників.

«Соняшниковий мед тут можна продавати як дуже круту і дорогу, а також нішеву штуку. І рекламувати його зручно, бо квіти соняху виглядають дуже гарно. І ще один момент – тут дуже люблять мед в стіках на одну порцію. Він завжди є в асортименті. Однак це не заважає виробникам такого меду утримувати роздрібну ціну на рівні 150 доларів США за кг. Оптова ціна, відповідно, буде десь приблизно на рівні 60-70 доларів за кг», – написав він.

Також він повідомив, що місцеві компанії зацікавилися українським медом.

«Імпортери нашим медом зацікавилися. Напрацьовуємо контакти!», – підсумував експерт.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinskyj-med-maye-velyki-perspektyvy-eksportu-do-indoneziyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати