Tempo950x100

Tempo300x100

Український ринок засобів захисту рослин очікує сильне потрясіння

Український ринок засобів захисту рослин очікує сильне потрясіння

Про це в газеті «АгроМаркет» пише аналітик ринку засобів захисту рослин «Інфоіндустрії» Ігор Герасименко, повідомляє AgroTimes.

За його словами, влада КНР має намір поліпшити екологічний стан своєї країни й зменшити шкідливі викиди в атмосферу.

У зв’язку з цим було видано наказ про перевірку всіх заводів, що виробляють пестициди, та про припинення роботи тих, які не пройдуть перевірку й не отримають спеціальний дозвіл.

Відтак на часі – подорожчання засобів захисту рослин. На деякі з них ціна виросла на понад 100%. Утім, і така ціна не є гарантією придбання пестицидів – навіть за умови підписаного договору та передоплати, оскільки на ринку Китаю – дефіцит ЗЗР, зауважує експерт.

Саме через це у 2018 році в Україні теж може виникнути певний дефіцит ЗЗР (попри наявні з минулого сезону залишки).

Також уже нині спостерігається різкий стрибок цін (у середньому на 30%) на всі засоби захисту рослин, а на початок активних продажів навесні цей показник може сягнути ще вищої позначки.

«Ці проблеми стосуються не лише постачальників генеричних продуктів для захисту рослин, а й мультинаціональних компаній, які вже нині прогнозують зростання цін на окремі препарати в межах 15-20%», – підкреслює Ігор Герасименко.

Він зазначив, що оскільки ці компанії стратегічно планують свій імпорт на тривалий період, зниження обсягів постачання ними препаратів на сьогодні не очікується.

Відтак найоптимальніший вихід для сільгоспвиробника – купувати засоби захисту рослин уже тепер (бо згодом деяких товарів просто буде неможливо дістати).

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinskyj-rynok-zasobiv-zahystu-roslyn-ochikuye-sylne-potryasinnya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати