Tempo950x100

Tempo300x100

Український садівник популяризує вітчизняну селекцію за кордоном

Український садівник популяризує вітчизняну селекцію за кордоном

Засновник підприємства Сергій Новосад також активно популяризує досягнення української селекції за кордоном. Він вважає, що українська селекція не така прогресивна та законодавчо захищена, як у розвинутих країнах, наприклад, Нідерландах, пише growhow.in.ua.

— Я багато їздив закордон і бачив різку відмінність ягідництва, наприклад, польського і нашого, українського. У першу чергу, приходило на думку те, що, може, люди не вміють працювати. А основна причина була в тому, що Захід користувався селекцією всього світу, а до нас вона не доходила в Україну. Наші відставали, бо не мали можливості побачити успіхи того ягідництва. Але зараз у мене мета — продати досягнення наших селекціонерів на Захід. Але за три роки активного рекламування наших сортів жодного такого великого інтересу не бачив до наших досягнень, тому що селекція у всьому світі дуже прогресивна і конкурентна, щороку дуже багато сортів виходить, — розповідає фермер.

Сергій Новосад зазначає, що на даному етапі нідерландці зацікавилися садивним матеріалом із розсадника в Бахмуті, тож цей садовий матеріал тепер успішно продають у Нідерландах.

Також, за словами фермера, нідерландське відділення у Сербії нещодавно виявило зацікавлення яблуком Семеренка, яке дуже гарно зберігається при сучасних методах зберігання.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinskyj-sadivnyk-populyaryzuye-vitchyznyanu-selekciyu-za-kordonom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати