Український яблучний сік шукає споживача

Український яблучний сік шукає споживача

Виробництво яблучного соку в Україні за 10 місяців 2018 року склала 73,6 млн. літрів, що на 20% перевищує відповідні показники попереднього року. Такі дані надала Державна служба статистики України у свіжому звіті по промисловому виробництву, пише east-fruit.com.

У жовтні різниця з минулим роком різко збільшилася. У цьому місяці було вироблено 23 млн літрів яблучного соку – на 70% більше, ніж за той же період 2017 року.

Очевидно, що загальне виробництво за 12 місяців цього року має всі шанси перевершити минулорічний рівень і показати перше збільшення за останні п’ять років. Україна різко скоротила виробництво яблучного соку в 2015 році. Спад виробництва тривав у наступні роки, хоча поступово він сповільнювався. І ось у цьому році ми спостерігаємо вже істотне зростання.

Українські виробники яблук нарікають на недостатньо високий попит на промислове яблуко з боку переробників, але ті й самі мають проблеми зі збутом готової продукції. На тлі згаданого зростання виробництва яблучного соку, його внутрішнє споживання в цьому році істотно не змінилося порівняно з минулим роком, а експорт взагалі впав на 15% за підсумками трьох кварталів. Як наслідок зросли залишки нереалізованої продукції. Згідно з даними Держстату, на кінець жовтня залишки яблучного соку на переробних підприємствах становили 49,7 млн. літрів, що більш ніж на 30% перевищує відповідний показник минулого року.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinskyj-yabluchnyj-sik-shukaye-spozhyvacha
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати