Tempo950x100

Tempo300x100

Українським агрокомпаніям передрекли “сезон технічних дефолтів”

Українським агрокомпаніям передрекли “сезон технічних дефолтів”

Про це заявила арбітр і експерт з вирішення спорів Міжнародної асоціації торгівлі зерном і кормами Іванна Доріченко, пише propozitsiya.com з посиланням на Економічну правду.

“Торги українською агропродукцією відбуваються активно, тож звернень до арбітражу достатньо багато. Рік-два тому контракти, що стосуються Чорноморського регіону та Східної Європи, були найпопулярнішими серед звернень до арбітражу GAFTA”, – заявила Доріченко.

За її словами, за минулий рік “пальма першості” у спорах перейшла до країн Латинської Америки, адже там була велика проблема із затримкою суден на річці Паранагва. 
На думку арбітра, певні тенденції дозволяють зробити невтішний для України прогноз.
“Мені здається, в поточному сезоні ми дуже швидко відвоюємо цей п’єдестал. Швидше за все, ми побачимо сезон технічних дефолтів агрокомпаній”, – сказала вона.

“Останні кілька років я неодноразово наголошувала на  можливості технічних дефолтів через низьку маржинальність ринку і саме цей сценарій зараз і розгортається.
Причиною низької маржинальності стало підвищення цін на аграрну продукцію через тривалі посухи і сильні дощі.

“Якщо контрактна маржа перед початком сезону закладалась на рівні 3-5 доларів, наразі різниця в ціні становить вже 25-30 доларів, і це ще далеко не кінець”, – заявила Доріченко.
“Компанія, яка “попадає” на цю різницю, навряд чи буде готова брати на себе стовідсотковий збиток, а отже буде шукати шляхи виходу, зокрема і можливість зачепитися за якісь технічні деталі, що я називаю “технічними дефолтами”, – сказала експерт.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinskym-ahrokompaniyam-peredrekly-sezon-tehnichnyh-defoltiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати