Tempo950x100

Tempo300x100

Українським агростраховикам необхідно більше дбати про інтереси клієнта

Українським агростраховикам необхідно більше дбати про інтереси клієнта

Так, за даними проекту IFC «Розвиток фінансування аграрного сектора в Європі і Центральній Азії», якщо в 2016 році було укладено 793 договори, то в нинішньому – 957. Таке зростання обумовлене зростанням довіри українських аграріїв до страховиків в цілому і появи нових якісних страхових продуктів в Україні, пише agronews.ua.

У той же час на українському ринку агрострахування залишається невирішеним ряд проблем, що гальмують розвиток даної сфери послуг в цілому. Від цього страждають як аграрії, що ризикують залишитися ні з чим в разі стихійного лиха, так і бізнес агростраховиків, який не має можливості розкрити потенціал ринку в повну силу, переконаний директор компанії «Агрориск», експерт ринку агрострахування Володимир Юдін.

«Дані проблеми були широко обговорені в рамках семінару «Підвищення прибутковості страхової компанії: залучення нових клієнтів, утримання постійних клієнтів. Ключові інструменти і стратегії успіху страхової компанії», який провів проект IFC «Розвиток фінансування аграрного сектора в Європі і Центральній Азії» 12 грудня в Києві. Експерти зійшлися на думці, що однією з основних причин, що стримують розвиток агрострахування в Україні, є відсутність належної культури ведення агробізнесу. Аграрії, на жаль, не оцінюють агрострахування як необхідну умову ведення свого бізнесу, а, навпаки, ставляться до нього як до додаткового навантаження на видаткову частину своїх бюджетів», – зазначає Володимир Юдін.

Тим часом, за словами експерта, минулий агросезон довів, що сподіватися на прихильність небесної канцелярії не варто – град, бурі, зливи, пізні заморозки повністю руйнували надії фермерів на майбутній урожай, а разом з цим і їх фінансову стабільність.

«Страховикам, в свою чергу, необхідно більше думати про інтереси клієнта. Їх головною кінцевою метою має стати не укладення договору з аграрієм, а подальший супровід з його виконання, надання пропозицій, оптимізованих під його конкретні потреби, розробка страхових програм, що влаштовують фермера», – зазначає Володимир Юдін.

За словами Володимира Юдіна, в компанії «Агрориск» пропонують своїм клієнтам повний комплекс консультаційних послуг ще на етапі укладання договору, а висококваліфіковані фахівці компанії запропонують аграрію умови саме тих страховиків, які підходять саме для його бізнесу.

«При цьому ми гарантуємо відшкодування страхових виплат в тих випадках, які прописані в страховому договорі», – підкреслює Володимир Юдін.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinskym-ahrostrahovykam-neobhidno-bilshe-dbaty-pro-interesy-kliyenta
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати