“Укрспирт” отримав дозвіл на торгівлю та експорт всіх видів етилового спирту

“Укрспирт” отримав дозвіл на торгівлю та експорт всіх видів етилового спирту

Кабінет міністрів України надав дозвіл державному підприємству “Укрспирт” на гуртову торгівлю та експорт всіх видів спирту етилового ректифікованого з 1 липня 2019 року, пише УНІАН.

Відповідну постанову №521 від 19 червня оприлюднено на сайті урядового порталу. У пояснювальній записці до постанови зазначено, що уряд вніс зміни до постанови Кабінету міністрів від 28 липня 2010 року №672 “Про утворення Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості” у частині розширення повноважень держпідприємства “Укрспирт” для здійснення гуртової торгівлі та експорту всіх видів спирту етилового ректифікованого, що буде сприяти підвищенню ефективності функціонування підприємства. Таким чином, Кабмін уповноважив “Укрспирт” здійснювати експорт і гуртову торгівлю спирту етилового, спирту етилового ректифікованого виноградного та плодового. .

Довідка: Державне підприємство «Укрспирт» було створено на базі однойменного концерну у 2010 році. Кабінет міністрів України послідовно виступає за приватизацію «Укрспирту», керуючись рекомендаціями Міжнародного валютного фонду. Кабмін подав ініціативу про виключення держкомпанії зі списку заборонених до приватизації компаній у травні 2016 року, але Верховна Рада поки не прийняла рішення з цього питання.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrspyrt-otrymav-dozvil-na-torhivlyu-ta-eksport-vsih-vydiv-etylovoho-spyrtu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати