Tempo950x100

Tempo300x100

Укрзалізниця підвищить ціни на всі види перевезень

Укрзалізниця підвищить ціни на всі види перевезень

Про це повідомив директор з економіки та фінансів Укрзалізниці Андрій Рязанцев на конференції Global Outlook 2018 у Києві, передає УкрАгроКонсалт.

«Інакше бути не може. Якщо в цьому році індекс цін товаровиробників зріс на 12%, у нас підвищення цін навряд чи може бути менше. Це можна відтягувати, переносити з року на рік, але підвищення вартості наших перевезень завжди буде прямо пов’язане з ростом цін на інші види промислової продукції, тому що вони входять до складу нашої собівартості. Те, що протягом багатьох років це було інакше, призвело до того, що ми сьогодні маємо проїдання основних коштів компанії», — сказав він.

У поточному році Укрзалізниця ще не подавала документи на підвищення вантажних тарифів, тільки на їх уніфікацію по класах вантажів.

Директор з економіки та фінансів Укрзалізниці зазначив, що на даний момент пропозиції компанії по уніфікації класів тарифів були повернуті Державною регуляторною службою, однак їх планують доопрацювати і закрити це питання до кінця року.

«Якщо ми зможемо скорегувати в цьому році, в наступному підвищення буде відповідати приблизно рівню індексу цін виробників або індексу споживчих цін. Якщо ми не зможемо в цьому році провести підвищення, в наступному воно буде в два рази більше», — зазначив Рязанцев.

Він підкреслив, що в планах компанії, в разі, якщо не вирішиться ситуація з уніфікацією класності вантажних тарифів — до кінця року запросити підвищення тарифів на вантажоперевезення в цілому.

Триразове підвищення тарифів на вантажоперевезення Укрзалізниця вважає економічно обґрунтованим.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrzaliznycya-pidvyshchyt-ciny-na-vsi-vydy-perevezen
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати