Tempo950x100

Tempo300x100

Укрзалізниця презентувала бізнесу механізм прозорого формування ціни перевезень

Укрзалізниця презентувала бізнесу механізм прозорого формування ціни перевезень

Про це повідомила прес-служба ПАТ “Укрзалізниця”, пише Укрінформ.

“Менеджмент ПАТ «Укрзалізниця»  в Європейській Бізнес Асоціації презентував бізнес-середовищу етапи і механізми прозорого та ринкового визначення вартості перевезень у власних вагонах ПАТ «Укрзалізниця». Процедура нарахування плати за користування вагонами товариства запрацює у зв’язку із уведенням в дію дерегуляції вагонної складової тарифу”, – йдеться у повідомленні.

В.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, зокрема, ознайомив учасників із складовими формульного розрахунку щоденної оплати за послугу перевезення у вагонах акціонерного товариства, а також розповів про наміри запровадження електронних торгів у системі «Prozorro. Продажі» для визначення ціни для всього парку вагонів та отримання зворотного зв’язку від ринку перевезень. Крім цього, він поділився планами щодо залучення компанії-консультанта для визначення індексу вартості послуг з перевезення.

“Нам важливо мати зворотній зв’язок з ринком. Ми пропонуємо інвестиційно привабливі умови, зрозумілі та прогнозовані принципи і очікуємо залучити  у цей сектор економіки широке коло інвесторів. Запропонований підхід до нарахування плати за користування вагонами враховує інвестиційну привабливість та окупність вагону, що може спонукати різних учасників ринку вкладати кошти в будівництво та придбання вагонів, стимулювання економіки України. Укрзалізниці такий механізм дозволить забезпечити відновлюваність вагонів, замінити зношені новими», – зазначив Кравцов.

Правління товариства 17 січня затвердило процедуру визначення плати за використання власних вагонів Укрзалізниці. Таким чином завершено процес дерегуляції вагонної складової тарифу для парку власних вагонів компанії. Відповідні кроки ПАТ «Укрзалізниця» здійснило на виконання Розпорядження Кабінету міністрів України від 1 лютого 2017 року №64 та наказу Міністерства інфраструктури України від 7 грудня 2017 року №425 «Про внесення змін до Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов’язані з ними послуги». У повному обсязі зміни наберуть чинності з 19 лютого 2018 року.

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrzaliznycya-prezentuvala-biznesu-mehanizm-prozoroho-formuvannya-ciny-perevezen
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати