Tempo950x100

Tempo300x100

“Укрзалізниця” розпочинає виробництво зерновозів

“Укрзалізниця” розпочинає виробництво зерновозів

“Укрзалізниця” на своїх вагонобудівних заводах до кінця року розпочне виробництво зерновозів. Це новий напрям для компанії, досі на її вагонобудівних заводах вироблялися тільки напіввагони та фітінгові платформи.

Про це на прес-конференції розповів директор філії “Центр транспортної логістики” УЗ Сергій Підгородецький, передає 112.ua.

Підгородецький зазначив, що УЗ планує виробляти зерновози великої тоннажності з першим класом захисту від вандалізму та крадіжок. “Найближчим часом ви отримаєте від УЗ більше інформації про кількість і модельний ряд”, – пообіцяв Підгородецький, зазначивши, що зараз в рамках проекту розробляється технічна документація.

Раніше модельний ряд зерновозів, які збирається будувати УЗ, належав іншим виробникам. Компанія не мала на нього прав і конструкторської документації, уточнив директор філії “Центр транспортної логістики” УЗ.

В “Укрзалізниці” зазначили, що рішення розпочати виробництво спеціалізованого рухомого складу було прийнято після дерегуляції тарифів на вантажоперевезення. “До моменту дерегуляції інвестиції в спеціалізований рухомий склад були неефективними. “Напіввагони і платформи можуть перевозити до десятка найменувань вантажів. Зерновоз мав свою специфіку з урахуванням чинника сезонності”, – сказав Підгородецький, зазначивши, що зараз в УЗ бачать перспективу напрямку і впевнені, що він може бути рентабельним.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrzaliznycya-rozpochynaye-vyrobnyctvo-zernovoziv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати