«Укрзалізниця» запустить приватну тягу

«Укрзалізниця» запустить приватну тягу

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, пише agravery.com.

«Ми маємо продовжити реформу “Укрзалізниці” і розраховуємо на підтримку Світового Банку у цьому питанні», —  заявив він  під час зустрічі із представниками Світового Банку та АТ «Укрзалізниця».

Сторони обговорили стан та перспективи розвитку «Укрзалізниці», зокрема, у частині управління активами компанії та пріоритизації інвестицій, а також лібералізацію ринку залізничних перевезень.

Володимир Омелян наголосив на необхідності рішучих дій з реформування галузі:.

«Ми не можемо чекати, поки новий законопроект про залізничний транспорт буде проголосований парламентом. Вже цього року ми запускаємо приватну тягу на залізниці. Ми вже маємо гарний прогрес та досвід на регіональній залізниці у Львові і хочемо поширити цей досвід на всю Україну», — сказав він.

Міністр інфраструктури також зазначив, що не менш важливим є вдосконалення тарифної політики.

«Ми б хотіли мати системний підхід до тарифної політики. У нас все ще кроссубсидування пасажирських та вантажних перевезень. Для того, щоб провести тарифну політику та мати гарний сервіс одночасно, ми повинні мати підтримку Уряду. У той же час, ми маємо посилювати наш діалог з муніципальною владою, щоб зберегти приміське сполучення. Такі перевезення мають покращуватися та розвиватися за умови співфінансування місцевими владами», — підкреслив Володимир Омелян.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrzaliznycya-zapustyt-pryvatnu-tyahu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати