Укрзалізниця здаватиме зерновози у довгострокову оренду через відсутність попиту з боку перевізників

Укрзалізниця здаватиме зерновози у довгострокову оренду через відсутність попиту з боку перевізників

За даними ПОЦ УЗ, в Україні станом на 12.12.19 знаходилося 27060 робочих вагонів-зерновозів, з яких 10,5 тис шт належать УЗ. Протягом 2 років кількість вагонів-зерновозів виросла на 62,54% або 10,412 тис шт.

На перевезений обсяг впливають такі показники, як кількість та обіг вагонів. Якби вагонообіг з початку 2018 р. не погіршився, то УЗ по мірі зростання кількості зерновозів збільшила б обсяг перевезень на 62,54%. Проте цього не сталося, а значить, обіг вагонів уповільнюється. У 2018 р. в порівнянні з 2011 р. середній обіг вагону погіршився на 77% з 5,85 до 10,35 днів.

В межах дерегуляції вагонної складової залізничного тарифу добова вартість оренди вагона-зерновоза УЗ за два роки виросла з 356 до 1136 грн без ПДВ, що змусило приватний бізнес інвестувати у власний рухомий парк.

Але останнім часом простої майже половини зерновозів змушують УЗ опускати ставку оренди, тому вона почала продавати оренду вагонів на аукціонах з можливістю зниження ставки. Через малу кількість охочих взяти вагони в оренду компанія вирішила передати частину зерновозів у довгострокове використання великим перевізникам.

В УЗ заявили, що “розуміють складну поточну ситуацію у світі та власну роль найбільшого в Україні перевізника вантажів, тому знижують вартість послуг. Чим на довший період буде замовлена послуга, тим меншою буде вартість вагонів”. Пілотні проекти запустять вже у квітні-травні, а протягом півроку обіцяють налагодити системну роботу з довгостроковими послугами.

Це дозволить відправникам вчасно отримувати замовлені вагони, формувати заявки одразу на довгий період, що спростить планування роботи. В свою чергу УЗ рівномірно розподілятиме ресурси, уникаючи сезонних коливань попиту та пропозицій на ринку перевезень.

Керівництво УЗ вважає, що такі кроки підтримають вітчизняну промисловість в період світової економічної кризи, та наблизять компанію до світових стандатів, дозволивши оптимізувати витрати та розширити горизонт планування.

Джерело: graintrade.com.ua

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrzaliznycya-zdavatyme-zernovozy-u-dovhostrokovu-orendu-cherez-vidsutnist-popytu-z-boku-pereviznykiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    АРМА планує скасувати аукціон з продажу мінеральних добрив – провели без належної конкуренції

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    БІЛЬШЕ НОВИН