«Укрзалізниця» здаватиме зерновози в оренду через ProZorro

«Укрзалізниця» здаватиме зерновози в оренду через ProZorro

Відповідний договір про реалізацію пілотного проекту підписано між сторонами, передає прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

 
Зазначається, що на електронні торги планується виставляти 5% порожнього парку вагонів і за їх результатами визначатиметься ціна для всього парку вагонів за видами та на певну дату.

«Пілотний проект триватиме рік, після чого може бути продовжений. Перші аукціони з оренди можуть з’явитися в системі вже у листопаді. Згідно договору система ProZorro.Продажі буде використовуватись (ТАКОЖ) для проведення електронних аукціонів щодо відчуження, передачі в користування, оренду майна, що належить Укрзалізниці», — йдеться у повідомленні.

Зі свого боку в.о. директора ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» Олексй Соболев розповів, що аукціони з оренди вагонів будуть проводитись регулярно, і стартовою ціною буде ціна оренди вагону за добу. Участь в аукціонах буде брати будь-який перевізник, який підпише відповідний договір з «Укрзалізницею».

Національний перевізник також розробляє додаткові напрямки використання електронних аукціонів. Один з них – це управління майном, він включає в себе списання попередньо до майже 700 тис різних об’єктів, в тому числі більше 10 тис застарілих непридатних вагонів та матеріалів для вторинної переробки (металобрухт, масло, шини тощо). Ще один напрямок – прозорий продаж прав на оренду приміщень на залізничних вокзалах.

Станом на 1 вересня у робочому парку Укрзалізниці 61 тис. вантажних вагонів. Із них майже 28 тис. піввагонів, 10,3 тис. зерновозів, майже 3 тис. фітингових платформ та інший спеціальний рухомий склад. Найбільш затребуваний рухомий склад – піввагони та зерновози.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrzaliznycya-zdavatyme-zernovozy-v-orendu-cherez-prozorro
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати