Tempo950x100

Tempo300x100

Унікальний процес обробки молока може замінити пастеризацію

Унікальний процес обробки молока може замінити пастеризацію

Про це повідомляє сайт Modernfarmer.com., пише Куркуль.

Новий метод передбачає двоетапний процес із застосуванням ультрафіолетового світла, який супроводжується повільною сушкою для одержання порошкоподібного молочного продукту.

Молоко механічно обертається під час опромінення ультрафіолетовим світлом, здатним вбивати патогенні організми при 390 градусах. Повільна сушка також дозволяє зберегти цілісність білків в процесі.

Така розробка пов’язана з тим, що все більше наукових даних свідчать про користь для здоров’я сирого молока, але, крім очевидних плюсів, непастеризоване молоко може містити небезпечні бактерії такі як E. coli, Listeria та Salmonella.

«Це дозволяє зберігати 71% білків, виявлених у сироватці молока, які є корисними для імунної системи», — вважає засновник і головний виконавчий директор компанії Боб Комсток.

У той час як пастеризовані молочні продукти містять близько восьми відсотків цих видів білків.

«Сире молоко завдяки корисним властивостям допомагає запобігти астмі, екземі, алергії та інфекціям дихальних шляхів у дітей, дозволяє стимулювати імунну систему у людей похилого віку, а також допомагає в синтезі м’язів та відновленні після тренувань. Але процес пастеризації (найпоширеніший спосіб — нагрівати молоко до 161 градусів за Фаренгейтом протягом 15 с, щоб вбити бактерії) позбавляє молоко багатьох його корисних властивостей» — розповідає Боб Комсток.

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/unikalnyj-proces-obrobky-moloka-mozhe-zaminyty-pasteryzaciyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати