Tempo950x100

Tempo300x100

Унікальний український дрон може оглянути 100 га поля за годину

Унікальний український дрон може оглянути 100 га поля за годину

Новітні технології дійшли і до українського сільського господарства. Тепер наші аграрії можуть оглянути 100 гектарів поля за годину, а також підрахувати до зернятка все висаджене, пише Сегодня.

“Сканувати грунт, контролювати врожайність весь сезон і навіть ловити злодіїв допомагає квадракоптер”, – говорить бізнесмен з Німеччини Штефан Майндок. Протягом останніх двох років він консультує українських фермерів.

“Нам необхідно детально бачити все поле, але самому обійти таку територію нереально. Дрон допомагає нам бачити якісь об’єкти на поле і відразу розпізнавати, що це”, – продовжує він.

Чудо-дрони для аграріїв розробив Валерій Яковенко. Їх секрет в спеціальній програмі, яка під час відеозапису сканує поле, аналізує інформацію і пропонує фермеру рішення. Хоча ця інвестиція не з дешевих. Тільки коптер коштує в середньому одну тисячу доларів, плюс програмне забезпечення – два долари з гектара поля.

“Цей український дрон ми збираємо в Києві і експортуємо за кордон. За 100-12 хвилин він дозволяє створити карту до 1,7 га”, – каже винахідник.

Пристрій навіть може порахувати кількість висаджених зерен і тих, які вже зійшли. Більш того – підрахувати всі бур’яни в поле. Цією технологією користуються вже тисячі українських фермерів в середніх і дрібних господарствах.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/unikalnyj-ukrayinskyj-dron-mozhe-ohlyanuty-100-ha-polya-za-hodynu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати