Tempo950x100

Tempo300x100

Урожай полуниці склав лише 30% від очікуваного обсягу

Урожай полуниці склав лише 30% від очікуваного обсягу

Урожай ягід скоротився на 70%, незважаючи на дотримання всіх необхідних умов вирощування рослин, пише AgroStory.

«Я з Виноградівського району, с. Широке (Закарпатська обл.). Там у нас є плантації, на яких висаджуємо полуницю. Вирощуємо її на агроволокні, що дозволяє без особливих проблем боротися з бур’янами. Регулярно поливаємо саджанці або ставимо крапельниці, щоб вода підійшла до рослини. Кущі повинні знаходитися на відстані один метр один від одного. Це необхідно, тому що вони розростаються, розширюються. Робота кипить від ранньої весни до пізньої осені: все треба сапати, обробляти – це дуже важка праця. А коли полуниця зростає і дозріває, наймаємо людей для збирання врожаю», – розповідає Надія Павлинчук.

Правильний догляд для полуниці дуже важливий, проте кількість врожаю ягід, насамперед, безпосередньо залежить від погодних умов. «Кількість полуниці залежить від погодних умов. Якщо рік урожайний, то отримуємо багато ягід. Все залежить не від нас, а від Бога. Бувають кислотні дощі, град, заморозки. Ось у цьому році ми зібрали лише 30% полуниці, тому і ціни піднімаються, не стоять на місці», – відзначає виробник.

Таким чином, за словами учасників ринку, сьогодні пропозиція полуниці в Україні обмежена. У той же час, попит на зазначену продукцію повільно росте, через що починають рости і ціни на неї.

«Зараз полуницю купують погано, тому що, в першу чергу, людям не підходить вартість. На жаль, в країні важко з фінансами. Ті, хто вклали гроші у полуницю, не витягли навіть чверті. Це пов’язано з тим, що потрібно платити співробітникам за обробку, за паливо. Це великі вкладення, які зараз не окупаються», – пояснює Надія Павлинчук.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/urozhaj-polunyci-sklav-lyshe-30-vid-ochikuvanoho-obsyahu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати